Blog

ZIUA 4: Trei generații, doi lideri, o zi rămasă

ZIUA 4: Trei generații, doi lideri, o zi rămasă

Patru zile, trei generații, doi lideri surpriză și o singură zi de joc rămasă.

Așa ar suna fraza care ar descrie perfect situația actuală de la SuperBet Rapid&Blitz.

Una, două, trei, patru zile... nu ne vine să credem că a trecut timpul atât de repede. Am început să ne obișnuim cu marii maeștri de top mondial, am început să ne obișnuim să-i știm la câțiva metri distanță, am început să-i cunoaștem mai bine, am început cu toții să progresăm alături de ei. Ziua de blitz a fost cu adevărat spectaculoasă și nu ne dorim să folosim cuvinte mari fără acoperire.

La ora 15:00 s-a dat drumul la ceasuri și timp de 10 minute ne-am ținut respirația. Am încercat să urmărim pe ecranele din foaier toate mutările care se jucau la secundă. Lumea era captivată, de la mic la mare, fiecare încerca să anticipeze planurile marilor maeștri. Am avut ocazia să stăm de vorbă și să analizăm cu decanii șahului românesc, mai precis cu domnii Sergiu Grunberg și Florin Gheorghiu. Prin jur, copiii erau cu zâmbetul pe buze și așteptau finalul rundelor pentru a mai putea “smulge” un autograf sau un selfie.

Anton cel “wild” nu s-a simțit în largul său, dar a reușit să-și păstreze prima poziție, spre surprinderea tuturor. Surpriza zilei a fost marele maestru vietnamenz, Le Quang Liem. A reușit 5 victorii, fără să sufere vreo înfrângere și s-a cocoțat pe ultima treaptă a podiumului. Levon Aronian a fost de netrecut, a punctat împotriva lui Artemiev și Wesley So, și a reușit să își mențină poziția secundă în clasamentul general.

clasament straini ziua4

SuperChess Cup, ce revenire! Andrei Istrățescu ne-a amintit acum două zile de meciul Dinamo - Foresta! Ei bine, a început cursa de urmărire cu 5 victorii, dar în momentul cheie a pierdut partida directă împotriva liderului, Constantin Lupulescu. Cele 7 puncte obținute îl plasează pe locul al doilea la doar un punct distanță de locul 1. Mircea Pârligras a practicat un joc liniștit și își păstrează a treia poziștie în clasament. Surpriza zilei de mâine ar putea fi Bogdan Deac, dar va trebui să urmeze modelul Le Quang Liem pentru a spera la câștigarea primei ediții SuperChess Cup.

clasament romani ziua4

A mai rămas o zi...dar ce zi, cea mai importantă!

Image